Biljke izuzetno snažno pružaju čitav niz zdravstvenih blagodati i čine vašu kuću sjajnom. Osim što pročišćavaju zrak i jačaju naš imunološki sustav, vjeruje se da neke biljke pomažu u smanjenju i apsorpciji štetnog zračenja.

Jeste li znali da je znanstveno dokazano da neke sobne biljke mogu apsorbirati zračenje?

Biljke izuzetno snažno pružaju čitav niz zdravstvenih blagodati i čine vašu kuću sjajnom. Osim što pročišćavaju zrak i jačaju naš imunološki sustav, vjeruje se da neke biljke pomažu u smanjenju i apsorpciji štetnog zračenja.

RAZLOZI ZA VIŠE BILJAKA U VAŠEM DOMU

Pročišćavanje zraka

Znanstveno je dokazano da su biljke vrlo učinkovite u pročišćavanju i poboljšanju kvalitete zraka. Ne samo da koriste ugljični dioksid iz zraka i pretvaraju ga u kisik, već su i mnoge sobne biljke vrlo moćne u uklanjanju toksina.

Preporuka je da posjedujete najmanje jednu biljku na svakih 100 četvornih metara u vašem domu.

Biljke čine dom

Imati živa bića oko sebe izuzetno je dobro za dušu. Punjenje kuće različitim vrstama biljaka poboljšava raspoloženje i kvalitetu života.

6 sobnih biljaka koje apsorbiraju zračenje:

Kaktusi (apsorbiraju računalno zračenje)

Kada su znanstvenici dovršili istraživanje o sobnim biljkama i njihovim raznim blagodatima, jedna biljka koja se uspjela istaknuti s prilično dobrom reputacijom je kaktus. Otkriveno je da kaktus prilično učinkovito apsorbira elektromagnetsko zračenje.

Zeleni ljiljan (Chlorophytum)

Pokazalo se da ova biljka ima sposobnost upijanja velike količine onečišćenja, čak i raznih štetnih plinova. Zbog nevjerojatnih sposobnosti apsorbiranja onečišćenja, također se vjeruje da učinkovito apsorbira razne oblike zračenja u kući.

Svekrvin jezik (Sansevieria)

Znanstvenici su otkrili da Sansevieria može apsorbirati preko 100 različitih vrsta otrova. Također su otkrili da je biljka Sansevieria anti-zagađivač i da se povremeno može koristiti kao „protuotrov“ za određene oblike zračenja.

Leptir palma (Areca palma)

Ovo je zaista popularna sobna biljka i to s dobrim razlogom. Prije svega, u hortikulturnoj zajednici dobro je poznata po svojoj sposobnosti pročišćavanja zraka od toksina, što je već čini sjajnom biljkom za uzgoj u zatvorenom.

Također je poznata po svojim sposobnostima da otpušta priličnu količinu vlage iz svojih listova. Ako želite ovlaživač prostora, ovo može biti sjajan način da unesete malo prirodne vlage u svoj dom.

Iako Areca nema specifičnu sposobnost upijanja zračenja, sposobnost poboljšanja kvalitete zraka u vašem domu zasigurno će pomoći u općem cilju smanjenja onečišćenja.

Aloe Vera

Aloe vera je fantastična biljka koju morate imati u svom domu. Prije svega, to je jednostavno lijepa biljka. Osim toga, ima medicinsku namjenu pa se zapravo može koristiti u hitnim slučajevima. Također je biljka za koju se vjeruje da ima sposobnost apsorbiranja određenog zračenja u okolišu. Uzgoj je izuzetno jednostavan i može dobro rasti u gotovo svakom okruženju ili domu.

Suncokret

Suncokret je apsolutno jedna od najboljih biljaka na svijetu za upijanje zračenja. Zapravo u godinama nakon černobilskog incidenta zasađena su polja milijuna suncokreta kako bi se apsorbiralo zračenje. Iako suncokret nije sjajna sobna biljka, apsolutno je biljka koju biste trebali imati u blizini ako je moguće.

Iako nije dokazano da ove biljke mogu u potpunosti apsorbirati zračenje, imaju nevjerojatne zdravstvene dobrobiti koje su dokazane. Bez obzira na razlog, nabaviti gomilu biljaka za svoj dom ili ured nikako ne može biti pogreška! Učinite svoju kuću ili ured zdravijom.