Gdje postaviti ogledalo? Organic Life

Kada prvi put učite o feng shuiju i premještanju Chi-ja po svom domu, jedan od zbunjujućih dijelova je korištenje ogledala.

Ogledala odbijaju energiju i često se koriste kao feng shui lijek za odvraćanje neželjene energije iz određenih prostorija ili izvan vašeg doma.

Zbog toga se može činiti da je postavljanje ogledala nezgodno, ali zapravo nije!

Ogledala i Feng Shui

U feng shuiju, ogledala sadrže energiju elementa vode. Vodeni element odgovoran je za bogatstvo i dobru sreću koja ulazi u vaš život.

Ogledala se također koriste kao način usmjeravanja Chi energije kamo želite.

Mogu se koristiti za odvraćanje negativne energije, kao lijek za sprečavanje da energija ode u odvod i kao način za udvostručenje dobre energije!

Ogledala su energija elementa vode, ali budući da ogledala reflektiraju, mogu se koristiti i za udvostručenje drugih elemenata (što god reflektiraju) ili smanjenje elemenata (kao što je vješanje ogledala iznad kamina.)

Oblici ogledala

Oblik zrcala u feng shuiju također može povećati energiju, tako da ih možete koristiti za balansiranje, hranjenje ili smanjenje drugih elemenata:

 1. Četvrtasta ogledala – element Zemlje
 2. Kružna/ovalna ogledala – Metalni element
 3. Valovita ogledala – element vode
 4. Visoka i uska/pravokutna ogledala – drveni element
 5. Ogledala u obliku trokuta – element vatre

Druga dva oblika ogledala koja mogu biti korisna u feng shuiju su:

 1. Konkavno – ova ogledala imaju oblik zdjele. Oni smanjuju sve što odražavaju, čineći ih manjim. Mogu se koristiti za smanjenje negativne energije.
 2. Konveksno – ova se ogledala savijaju prema van, poput vanjske strane mjehurića. Uvećavaju sve što odražavaju. Također vam daju širu leću, pomažući vam da vidite više onoga što odražavaju. Mogu se koristiti za proširenje energije.

Ključne stvari koje treba i ne treba raditi za postavljanje Feng Shui ogledala

Imajte na umu da ogledala udvostručuju sve što odražavaju.

Ključ broj jedan koji morate imati na umu kada postavljate ogledala u svoj dom je da će ona udvostručiti energiju onoga što odražavaju, i pozitivnu i negativnu.

To može biti sjajno kada želite udvostručiti energiju bogatstva ili skladne odnose, ali može biti štetno kada odražava stvari poput odvoda ili nereda.

Kada koristite ogledala za udvostručenje energije, razmislite o njihovoj upotrebi:

 1. U području bogatstva vašeg doma, za udvostručenje energije bogatstva.
 2. Za štednjakom za udvostručenje obilja ili kao kura na zapovjednom položaju.
 3. Preko puta prozora, da se udvostruči ugodan pogled.
 4. U vašoj blagovaonici, za udvostručenje obilja i sretne veze.
 5. Uz uzgoj biljaka za udvostručenje ekspanzivne drvne energije.
 6. Uz blagajnu, za dupliranje prodaje i prihoda.

Koristite ih za premještanje energije. Možete upotrijebiti ogledala kako biste lakše prenijeli energiju kroz svoj dom, odvraćajući je od odvoda ili od odbijanja kroz vrata.

 1. Na vanjskoj strani vrata kupaonice, za odbijanje energije od iscrpljivanja Chi-a.
 2. U vašem ulazu (ne izravno nasuprot ulaznim vratima) kako bi se energija odbila u vaš dom umjesto od njega.
 3. Iznad kamina, za uravnoteženje energije vatrenog elementa kamina.
 4. U mračnim ili dugim hodnicima za pomoć u pokretanju energije.
 5. Pokraj stubišta kako bi se spriječilo kretanje energije uz ili niz stepenice.
 6. Ispred oštrih uglova ili otrovnih strijela za odbijanje i omekšavanje energije.

Koristite ih da ispravite položaj naredbe. U feng shuiju, zapovjedna pozicija je sjedište moći. Kada sjedite u zapovjednom položaju, trebali biste moći vidjeti vrata sa svog sjedala. Idealno bi bilo da sjedite preko puta vrata, tako da možete vidjeti svakoga tko ulazi ili izlazi iz sobe. Kad vam se netko može prišuljati iza leđa, niste u poziciji moći u prostoriji.

Najvažnija zapovjedna mjesta su:

 1. Vaš stol. Trebali biste moći vidjeti vrata dok sjedite za svojim stolom, bilo na poslu ili u kućnom uredu.
 2. Vaš glavni prostor za sjedenje. Gdje god glava kućanstva najviše sjedi, to mjesto treba biti u komandnoj poziciji.
 3. Vaš krevet. Trebali biste moći vidjeti vrata iz tvog kreveta.
 4. Ploča za kuhanje. Kada kuhate, trebali biste moći vidjeti ulaz u kuhinju.
 5. Blagovaonski stol. Položaj glave stola za blagovanje trebao bi moći vidjeti vrata.

Naravno, nije uvijek moguće postaviti namještaj tako da bude u zapovjednom položaju. Tu umjesto toga možete koristiti ogledala. Stavite ogledalo ispred sebe tako da odražava vrata. To će vam pomoći da vidite svakoga tko uđe i vratiti vas na zapovjedni položaj!

Održavajte ih čistima. Budući da ogledala udvostručuju energiju, pazite da budu čista. Ogledala koja su mutna, prljava ili zamrljana odražavat će ustajali Chi. Ogledala također utječu na to kako vidimo stvari, pa gledanje u mutno ili prljavo ogledalo može odražavati kako vidite svijet i svoj dom. Dodajte sva ogledala u svom kućanstvu svojoj rutini čišćenja i energija Chi će i dalje biti čista i bistra.

Objesite ih tako da možete pravilno vidjeti svoj odraz. Obavezno objesite ogledala kako biste se mogli vidjeti kad prolazite. Ako imate ogledalo pored ulaznih vrata, na primjer, trebali biste moći vidjeti cijelu glavu kad god prođete pokraj njega.

Ogledala koja sijeku vaš odraz mogu uzrokovati probleme, poput nemogućnosti da se jasno vidite.

Vodite računa o ukrasnim ogledalima. Budući da su ogledala toliko važna u feng shuiju, budite oprezni pri kupnji ukrasnih ogledala. Raspucana zrcala, mutna zrcala ili druga ukrasna zrcala koja imaju oštre pukotine ili mutne refleksije mogu uzrokovati da se Chi ne pomiče ispravno. To uključuje ogledala od mozaika ili starinska ogledala.

Ako želite zadržati mozaik ili starinsko ogledalo, svakako ga izložite kao ukras, a ne kao feng shui energetski lijek.

Postoje neki položaji zrcala koji mogu uzrokovati da Chi odskoči na pogrešna područja ili uzrokovati prebrzo kretanje energije.

 1. Ne stavljajte ogledalo direktno nasuprot ulaznih vrata. To će uzrokovati da svježi Chi odskoči natrag kroz vrata svaki put kad se otvore.
 2. Ne stavljajte ogledala direktno preko puta kreveta. Iako ovo nije 100% ne, općenito se ne preporučuje da imate ogledala koja odražavaju krevet dok spavate. Oni mogu odbiti energiju i uzrokovati njeno prebrzo kretanje, uzrokujući nesanicu ili nemiran san. Ako se borite s nesanicom ili poremećajima spavanja, pokušajte ih pokriti ili pomaknuti i provjerite hoće li to pomoći.
 3. Nemojte imati ogledalo koje odražava toalet. Zahodi su odvodi energije, pa refleksija od zahoda može uzrokovati odbijanje energije izravno prema odvodu. Ako ne možete pomaknuti ogledalo, pokušajte staviti biljku ispred njega kako biste omekšali Chi.

Nemojte držati razbijena ogledala.

Razbijena zrcala mogu uzrokovati sve vrste energetskih problema, od prekida protoka bogatstva do uzroka iskrivljenog vida. Zamijenite ili popravite slomljeno ogledalo što prije!

Postavljanje Feng Shui ogledala za sreću

Kao što smo već spomenuli, možete koristiti ogledala u feng shuiju da udvostručite svoje bogatstvo i sreću! Neke ideje za korištenje ogledala za energiju bogatstva su:

▶ Odraz vodene značajke, rijeke ili akvarija. Voda je energija bogatstva, pa reflektiranje vodene značajke može udvostručiti vaše bogatstvo!

▶ U području bogatstva vašeg doma. Opet, element vode je element bogatstva i sreće. Vješanje ogledala u prostor bogatstva vašeg doma može udvostručiti vašu energiju bogatstva!

▶ Odraz vaše kase ili feng shui zdjele bogatstva. Ako imate tvrtku s blagajnom, možete pored nje postaviti malo ogledalo i udvostručiti prihod! Ako nemate tvrtku, možete udvostručiti svoju feng shui zdjelu bogatstva.

▶ Odraz vašeg blagovaonskog ili kuhinjskog stola. U feng shuiju, vaša blagovaonica ili kuhinjski stol je mjesto gdje se bogatstvo dijeli s drugima. Imati dovoljno hrane i obilja za podijeliti s drugima je oličenje preplavljenog bogatstva i obilja! Obješanje ogledala koje odražava vaš stol ne samo da će udvostručiti vaše bogatstvo, već može pomoći i udvostručiti vaša prijateljstva!

▶ Odraz plamenika na vašoj peći. Plamenici na vašoj ploči štednjaka aktiviraju bogatstvo Chi. Možete koristiti malo ogledalo da udvostručite i povećate tu energiju, ili također možete koristiti reflektirajuće kuhalo za čaj!