Kućni ured Organic Life VIXA
Isplati se urediti dio stana, na način da nam služi kao inspiracija i da nam pruža komfor i ugodu poslu od kuće.

Promo by Pevex

Kućni ured je mjesto unutar doma koje često ostavljamo za kraj kada pričamo o uređenju prostora. Međutim, ovaj premalo stilizirani prostor je mjesto gdje se čuvaju važni dokumenti, donose bitne odluke i mjesto je gdje učimo, tako da se isplati urediti ga na način da nam služi kao inspiracija i da nam pruža komfor i ugodu.

Pronašli smo nekoliko različitih načina kako urediti vaš kućni ured koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

1. Skandinavski stil

Skandinavski stil uređenja ureda je jako popularan na Instagramu i Pinterestu. Izgled je svijetao, bijeli, čist i uredan. Neka paleta boja bude bijela, dodajte teksturu s umjetnim krznom, drvetom i biljkama. Koristite jednu odvažnu boju za kontrast, kao što je na ovom primjeru korištena crna.

2. Inspiracija sredinom 20.stoljeća u kombinaciji s modernim stilom

Ovaj stil je inspiriran sredinom 20. stoljeća, točnije 50-im i 60-im godinama, a koristi se namještaj iz tog doba. Zamislite staromodni stol sa tankim visokim nogicama, tikovinom i ružinim drvetom, stolice zaobljenih oblika i zemljane boje poput zelene, smeđe, senfa i tamnocrvene boje. Metalni detalji se također često koriste kod ovog stila.

3. Glamurozan stil

Za one koji preferiraju glamuroznije radno mjesto tu su nezaobilazne metalne obloge, umjetno krzno, baršunaste presvlake i sjajni bijeli namještaj. Ovaj stil je jednostavno postići s bijelom bojom, odaberite zlatnu, ružičasto zlato ili srebro kao naglasak i koristite razne luksuzne dodatke. Ne zaboravite na mekane jastučiće i tematski zid.

4. Vintage stil

Dajte svom kućnom uredu starinski osjećaj s voljenim radnim stolom i istrošenom stolicom. Priglite prirodan istrošen izgled rabljenog ili antiknog namještaja i odaberite stvari iz stare radionice, škole ili možda knjižnice. Ukrasite ga privjescima ili svjetiljkama u sjajnoj crnoj boji, starinskim znakovima ili plakatima, te puno pribora za stol od kositra ili drugih metala. Neka vam nit vodilja u dekoraciji budu: teško, čvrsto i staro.

5. DIY – Uradi sam

Jednostavan za napraviti i štedljiv za vaš budžet, uradi sam ured može izgledati kao milijun dolara kada se napravi kako treba. Uzmite stare sanduke, izbrusite ih i okrenite na stranu te ih korstite kao mjesto za skladištenje. Kod ovog stila se mogu koristiti velike opeke kao osnova uređenja. Koristite plišane prostirke od umjetnog krzna ili debeli pliš, zanimljive stolice ili dodatke koje podsjećaju na industrijski stil.

6. Mali prostori

Treba vam kućni ured ili mjesto za učenje, a zaista nemate slobodnog prostora? Tada je ovo rješenje, gdje je sve smješteno na jedan zid, idealno za vas. Izaberite uski stol i odgovarajući stolac te ih smjestite uz slobodan zid. Postavite plutajuću policu na zid iznad stola za dodatnu pohranu i objesite plutenu ploču. I stvar je riješena.

7. Minimalistički stil

Elegantan, šik i bez puno muke, minimalistički stil uređenja kućnog ureda zasigurno će biti odabir većine. Ugradite plutajući radni stol u dostupan kut unutar vašeg doma i iznad njega stavite police za odlaganje. Sve što vam treba je stolica, jednostavnog i sofisticiranog stila naravno. Stolna svjetiljka i ostali detalji diskretno smjestite u vaš radni kutak.

8. Eklektičan stil

Eklektični kućni ured uključuje nered boja i tekstura. Ovaj stil može služiti kao prikaz vaše osobnosti, a manje za postizanje nekog izgleda.
Eklektičan stil koristi većinu stilova namještaja, od antikviteta do suvremenih komada, pod uvjetom da je sve povezano zajedno dosljednom shemom boja. Tepih u sobi neka bude obojen u jarkoj boji, a istu boju koristite za ukrase koje ćete postaviti po sobi.

9. Suvremeni stil

Suvremeni stil ureda možete jednostavno postići korištenjem bijele boje kao baze, dodavanja živih biljaka ili slika s biljkama, raznim teksturama od bambusa te neizostavnim metalnim detaljima. Poigrajte se simetrijom tako što ćete koristiti dvije stolne svjetiljke ili uzmite sliku za zid koja je podijeljena u dvije slike.