Vikendica na jezeru OrganicLife VIXA
Zamišljena kao planinsko utočište za druženje s prijateljima, zabavu i opuštanje u prirodi. Pazilo se da svaki detalj bude prilagođen prirodi tako i od samog ulaza, široka staklena vrata brišu granicu između prostora interijera i eksterijera.

Brazilski studio Cadi Arquitetura poznat po zanimljivim kreacijama lijepo utopljenim u prirodni krajolik dizajnirao je ovu ljepoticu.

Prema željama investitora bilo je potrebno maksimalno iskoristiti pogled prema prekrasnom jezeru gdje se vikendica i nalazi. Zamišljena kao planinsko utočište za druženje s prijateljima, zabavu i opuštanje u prirodi. Pazilo se da svaki detalj bude prilagođen prirodi tako i od samog ulaza, široka staklena vrata brišu granicu između prostora interijera i eksterijera. Obzirom na lokaciju vikendice te želje investitora, bilo je potrebno ujediniti dva osnovna elemenata – moderan izgled naglašen rustikalnim elementima. To je jedan od razloga korištenja drvenih, kamenih te betonskih elemenata u dizajnu ove prekrasne vikendice. Toplina drveta i masivnost kamena naglašavaju rustikalnu stranu dok zidne svjetiljke, klizna staklena vrata pokazuju elemente modernog dizajna uklopljenog u cjelinu interesantnog interijera. Prostrana unutrašnjost stvorena za druženje i opuštanje u potpunosti je otvorena prirodi zahvaljujući velikim staklenim površinama. Detaljnijim pogledom na interijer primijetiti će se nedostatak spavaćih soba što je jedna od karakterističnosti ove vikendice.

Otvorena kuhinja je uklopljena u dnevni dio s mnoštvom detalja kreirana u moderan industrijski dizajn koji odiše toplinom. Betonski podovi, vidljive instalacije, metalni namještaj ne djeluju hladno u velikom prostoru zahvaljujući drvenom krovištu koji dominira nad prostorom. Otvoreni prostor za sjedenje i okupljanje lijepo je povezan sa
dnevnim dijelom u kojem dominira veliki tri metra dugački kamin.

U vanjskom dijelu nalazi se veliki plato sa prekrasno osmišljenim dijelom prostora za logorsku vatru i klupe, na kojem se može uživati u pogledu na jezero.
Uklopljen dizajn u prirodi, iskoristivost prostora osnovni su detalji ove prekrasne vikendice.

Cijeli tekst pročitajte u 54. izdanju časopisa VIXA