Život u prirodi Organic Life VIXA
Povezivanje čovjeka sa prirodom postaje životni stil. Želja za čistim zrakom, zdravim okuženjem te filozofija novog doba i mogućnosti rada od kuće veliku popularnost su doživjele malene kuće na planini, u šumi ili na jezerima..

U zadnjih nekoliko godina vikendice koje pomalo izgledaju kao predvorje raja postale su veliki lifestyle trend u svijetu. Poznata arhitektica Yana Prydalna upustila se u projektiranje malenog raja a u ovom broju predstaviti ćemo vam jednu od njih. Odlazak na odmor u prirodu, život u prirodi ili samo povremeno odlaženje u takvo okruženje sve više zaokuplja zaposlenog i užurbanog čovjeka nove generacije. Povezivanje čovjeka sa prirodom postaje životni stil. Želja za čistim zrakom, zdravim okuženjem te filozofija novog doba i mogućnosti rada od kuće veliku popularnost su doživjele malene kuće na planini, u šumi ili na jezerima.. bez obzima radi li se o montažnim kućama ili klasičnim.
Prvi izbor za one koji se žele udaljiti od gradske vreve i povezati ponovno sa prirodom.

S novim životnim stilom i dizajn kuća je doživio preporod. Maksimalno iskorištavanje drveta i kamena kao glavnih elemenata u interijeru dati će osjećaj smirenosti u prirodi naglašava arhitektica Prydalna u svojim kreacijama

Pažljivim odabirom namještaja organskih linija, arhitekt postavlja nov trendove. Uživanje pod zvjezdanim nebom na malenom trijemu moguće je u bilo koje doba godine. U vikendici koja je napravljena za dvoje, Yana je kreirala koncept otvorenog prostora kako bi kuća što više disala. Kako je kuća takozvanog A oblika, da bi se prostor što bolje
iskoristio, uvedena je galerija za spavaći dio, dok se ispod njega nalazi kupaona i dnevni dio sa kuhinjom.

Kuhinju krase elementi koji su rađeni po mjeri, kako bi se savršeno uklopila u kosinu krova, što je karakteristično za ovakav tip kuće. Frižider sa druge strane, sakriven je u kuhinjskom ormaru, čime je ovaj prostor maksimalno iskorišten.

U kupaoni je karakteristično da ne postoji jasna linija između tuša i ostatka prostorije, a sva voda od tuširanja odlazi u najnoviji sistem slivnika koji je ugrađen u zid.

Cijeli tekst pročitajte u 53 izdanju časopisa VIXA